Upplevelser

karin_larsdotter_litenAlternativ 1
Kålgårdsvandring med 1700-tals anknytning. Följ med på en guidad trädgårdsvandring där du får lära dig lite mer om vad man odlade och åt under 1700-talet och fram till idag och lite om gårdens historia. Maria Wardin ikläder sig rollen som sin farmors farmors mormor Karin Larsdotter född 1783 på gården.
Pris: 50 :-

Alternativ 2tildha_liten
Medeltida örtagårdsvandring & kålgårdsvandring. Följ med ungmön Tildha på en vandring bland de medeltida örterna och grönsakerna. Och samtidigt få en inblick i vad Arn & Cecilia och deras vänner odlade och åt under medeltiden. Du får då också en liten kort beskrivning av Jälas medeltida historia.
Pris: 50 :-

Alternativ 3
Guidad vandring i den ekologiska grönsaksodlingen för den som vill lära sig mer om ekologisk odling och få många matlagningstips. Den avslutas med att alla deltagare får en påse med recept och grönsaker till en god soppa/gryta med sig hem.
Pris: 70 :-

Alternativ 4
Kålgårdsvandring (ca 40 min).
Pris: 40 :-

Guidade turer: Efter beställning tel. 0708-92 11 19 eller kontakt@wardins.se Guidningens längd: ca 1 timme (alt. 1,2 och 3). Specialpris för bussresor.

Paket
”Smakprov på det jordnära livet” – Välkomstfika med smörgås & kaka på hembakat bröd + en upplevelsevandring i Kålgården. Ca tid: 2 tim
Pris: 130:-/person
Detta paket kan sedan kombineras med Lunch i Skattegårdens bakstuga (hällgräddade pizzor) och en 1-2 timmar lång tur med häst & vagn och fikakorg.

Kålgårdsrelaxing
kaffeservering i trädgården eller på gårdens källarveranda där man kan njuta av utsikten och dofterna. Följande finns att välja på: Kaffe/saft eller ört-te bryggt av örter man själv plockat i örtagården +
• Bonnasmörgås av lokalt hällgräddat bröd med pålägg från bygden & kaka – 80 kr/person
• Smörgås på hällgräddat bröd, hembakad kaka – 60 kr/person
• Bulle & kaka – 50 kr/person
• Smörgås på hällgräddat bröd – 40 kr/person

För dig med MC
Vi har även tänkt på er som kommer per MC.
Vi har iordningställt en P-plats för era cyklar i nära anslutning till vårt lilla trädgårdscafé så att ni har god uppsikt över dom.

Tips: Vår anläggning ligger mitt i en mycket naturskön bygd, med ett stort antal vackra oljegrusbelagda vägar som slingrar sig fram genom landskapet. Planerar ni en tur är det bara att ringa och förbeställa en kopp kaffe med dopp så har vi det iordning när ni kommer!

För dig med hund
Det samma gäller er med hundar! Vi har gott om ytor för dom att rastas på, under förutsättning att dom inte sätter igång att jaga gårdens djur. Vi har dessutom många fina grusvägar, skogsstigar mm så känner du att du och din hund vill ta en liten promenad och avsluta med fika så gäller samma sak där, säg till innan så är det färdigt tills du kommer tillbaka.

För dig som kommer med barn i ålder 0-13
Här har vi stora ytor att springa på. Vi har getter, kaniner, höns och hundar att klappa och kela med. Tillgång till gunga, bollar och andra roliga utomhusspel. Så under tiden som ni vill gå på kålgårdsvandring så kan vi se till att barnen har något spännande att utforska.