Produkter

granskottssirapGranskottssirap – en speciallitet från Wardins

En sirap som luktar och smakar söt/syrlig gran med en aning karamell som eftersmak – helt otroligt god i kombination med färska jordgubbars lite syrliga sötma och med en len grädde till. De ljusa granskotten är plockade på gårdens granar på våren och sedan kokade med speciell omsorg efter ett gammalt recept.
Innehåll: Socker, vatten och granskott

Gott till:
• Färska jordgubbar med vispgrädde.
• Pannkakor/ våfflor med vaniljglass.
• Marinera apelsinskivor.
• Ostbrickan, och då främst till getost.
• Wokade och ugnsbakade grönsaker

fladerblomFläderblommor – som ger ett gott te

Blomklasarna plockas på någon av gårdens alla fläderbuskar. Blommorna är plockade just när de ska slå ut i full blom. Dom handblockas och klipps sedan fria från sina klasar, så att endast själva blommorna finns kvar. Dessa torkas sedan. Kvar finns då en vara som kan användas till:
• Te
• Bakverk mm.

Innehåll:
Torkade kravgodkända fläderblommor.

Rosensirap – Ljuvligt rosendoftande söt sirap till diverse efterrätter Plockade på gårdens Götalands rosor en gammal 1800-tals buskros.
Ingredienser: socker, vatten och kronblad från Götalandsrosen (50 ml/100ml)
Gott till: Glass, yoghurt, våfflor, frukostgröten

Marmelader – Våra marmelader görs med mycket kärlek i små batcher av den bärråvara som vi plockar ifrån vår trädgård under sommarhalvåret. Detta gäller alla bärslag förutom Jordgubbarna som är plockade i Mularp Falköping.
Ingredienser: Aktuell bärråvara, socker, ev. ekologiskt pektin från citron, äkta vaniljstång och/eller mörk rom eller kanel. (230 g)
Marmelad: – Jordgubb med vanilj
– Plommon med vanilj
– Rabarber med kanel
– Saskatoon och hallon med vanilj och mörk rom
– Hallon med vanilj

Svart Vinbärsgelé med mörk rom – en exklusiv gelé på vinbär plockade på gården, strax innan de blivit fullt mogna. Allt för att utnyttja den naturliga arom och pektin som finns naturligt i bären.
Ingredienser: Svarta vinbär, socker, mörk rom (120 ml)
Gott till: Kötträtter, desserter och ost-särskilt stark vällagrad!

Röd Vinbärsgelé med konjak – en exklusiv gelé på vinbär plockade på gården, strax innan de blivit fullt mogna. Allt för att utnyttja den naturliga arom och pektin som finns naturligt i bären.
Ingredienser: Röda vinbär, socker, konjak (120 ml)
Gott till: Kötträtter, ost, desserter

Syltad Pumpa med citron – För 70 år sedan var detta ett klassiskt tillbehör till söndagens stek, potatis och sås!
Receptet är ett gammalt familjerecept och pumporna odlar vi själva. Många kockar däribland kocken Ulrika Bryding har sagt –”Den är så god så man kan äta den som godis”!
Ingredienser: Pumpa, socker, vatten, ättika, citron (265 ml)
Gott till: köttbullarna, viltet, kycklingen och charkvaror,

Inlagd Squash – Smakrik inläggning på grön och gul squash. Perfekt till leverpastejsmörgåsen eller som tillbehör till det mesta! Förvaras i Kylskåp. Kort hållbarhet.
Ingredienser: Gul och grön squash, salt, socker, ättika, dill, senapsfrö. (200ml)

Tant Gretas Gurka – Den här inläggningen gjorde tant Greta för ca 60 år sedan. Efter ett gammalt och hållbart recept, gjort på råvaror från gården. Den är lika god till smörgås som till köttbullarna.
Ingredienser: Västeråsgurka, socker, vatten, ättika, salt, senapsfrö, dillkronor. (265 ml)

Äppel och Tomatsalsa med chili – En läckerhet till tacos, hamburgare, pizzabottnar, söndagssteken eller ostbrickan.

Ingredienser: Äpple, tomater, gul lök, chili, vitvinsvinäger, honung, vatten, svartpeppar, salt, socker, smör. (115 m)

Honungs-vinäger med Rosmarin – Gott till dressingar, såser, marinader, vinegretter.
Ingredienser: KRAV godkänd Äppelcidervinäger, honung, rosmarin från gården (40 ml)

Hallon-vinäger – Gott till dressingar, såser, marinader, vinegretter.
Ingredienser: KRAV godkänd Äppelcidervinäger, hallon från gården. (40 ml)
Potätekrydda – En allkrydda gjord på gårdens dill.
Gott till: Alla potatisrätter men särskilt potatismoset och bakad potatis.
Ingredienser: Dill, havssalt, Krav godkänt skorpströ (30 ml/55 ml)

Örtsalt – En mix av gårdens kryddor förädlade till ett aromatiskt örtsalt.
Gott till: Kycklingfilé eller lax i ugn. Kalla såser eller dippsås.
Ingredienser: Persilja, lök, citronmeliss, squash, havssalt. (30 ml/55 ml)