Hemma hos Wardins v 20

Vad har vi gjort sedan sist?

Jo Påskmarknaden blev otroligt lyckad , Precis lagom mycket med folk och härligt väder! Stort Tack till alla er som kom och hälsade på oss under de två dagarna Långfredag och Påskafton. Och ett särskilt Tack till alla små Påskkärringar som kom! Dessutom fick vi finbesök av två trevliga herrar från Falköpings Närradio som direktsände från vår trädgård.

Någon vecka senare besökte Malta Johanna Torghandels Niclas och Annika oss med en kamera i högsta hugg. Nya tag väntas på årets Malta Johanna med lite rörlig informations reklam.

Med stor glädje kunde vi åter hälsa en mycket god vän nu mera, välkommen tillbaka. Vi träffades första gången för 11 år sedan vid ett projekt som Dagcentralen Freja i Falköping hade på vår gård. En grupp intresserade brukare skulle få prova på att odla egna grönsaker till Frejas restaurang. Projektet blev mycket lyckat men fann ingen fortsättning de efterföljande åren. Men däremot ville två tjejer jättegärna fortsätta att komma ut till oss en dag i veckan och hjälpa till att odla. Det fick dom och nu efter 2 års Pandemi är Hon tillbaka vår goa tjej som lärt sej så mycket om odling de här 9 åren hon kommit till oss under sommarhalvåret.

Det är fantastiskt att se ett litet frö eller planta utveckla sig och blomma ut. På samma sätt är det lika fantastiskt att vara en medvandrare på en ung människas vandring och utveckling genom livet.

Under den här perioden har vi också genomfört tillsammans med kommunens energirådgivare ”Hållbar Besöksnäring” – mycket intressant att alltid försöka bli bättre på det här med att spara energi. Vi har gjort mycket och belastar inte vår planet så mycket men lite tips fick vi på hur vi kan bli ännu bättre.

Att samarbeta är toppen, för några helger sedan var vi tillsammans med andra trädgårdsföretag inbjudna till årets första marknad ”Lilla Blomsterfestivalen” hos Blommor och Jord i Alboga. Ett av många företag i Taste the Countryside.

Vi kommer om några veckor, tillsammans med ett stort antal av föreningens medlemmar att arrangera en gemensamt Morsdags firande. Då kan man fira mor genom att ta med henne ut och besöka små lokala entreprenörer i området mellan Jäla- Grovared, Varnum-Annelund. Karta kommer att finnas hos oss och även på www.tastethecountryside.se. Då kommer också några av våra utställare att finnas i trädgården.

Under sommaren kommer vi att ha ett antal arrangemang med olika samarbetspartners. Vi är bland annat med i Tusen Trädgårdar, Tidningen Lands Öppen Trädgård och  Mötesplats Trädgård.

Här nedan kan du läsa när dessa äger rum.

Sommarprogram 2022

Mötesplats Trädgård
söndag 22 maj kl 10-17
Tema-Ekologiska plantor

Mors Dag öppet!
28-29 Maj kl 11-16
Tillsammans med
Taste the Countryside
Kaffe & Tårta!
Ekologiska Plantor.

  Mötesplats Trädgård
  Söndag 12 juni kl 10-17
  Tema-Biodling

Tusen Trädgårdar
Söndag 3 juli kl 10-17
Kaffeservering!

Bifondens dag, en dag om blommor och bin.
Lördag 9 juli kl 11-15
Kaffeservering!

Mötesplats Trädgård
Söndag 10 juli kl 10-17
Kaffeservering!
Tema-Blommor och bin

ÖPPEN TRÄDGÅRD
Söndag 17 juli kl 12-18
med Tidningen Land
Kaffeservering!

Olofsmäss – skördetid med
visning av trädgården!
Söndag 31 juli kl 11-15
Vegetarisk Skördebuffé!

Mötesplats Trädgård
söndag 7 augusti kl 10-17
Tema-Permakultur

Öppen Trädgård
Söndag 28 augusti kl 10-15
Kålgårdsvandring kl 12
Kaffeservering!

Trädgårdens Dag
4 september kl 10-15
Kaffeservering!

Mekelsmäss
& Konstnatten

23 sept. kl 18-23
24 sept. kl 14-01
25 sept kl 11-14
Ljus- o. upplevelsevandring & många utställare på gården.

Alltid öppet alla torsdagar i
Juli, Augusti, September kl 10-15

Hjärtligt välkomna till oss!