Hemma hos Wardins v. 9

2021-03-07

Året har startat bra!
Vi har under de kalla veckorna lyckats att ta hem årsveden. Vi har dessutom kunnat ta ner ved (läs pinnar) uppe vid vår môsa-laha där marken som under flera år bara har fått stå och i princip växa igen pga allt regnande. Mycket björksly har vuxit upp och skymmer mycket av sikten för de människorna som vandrar på pilgrimsleden som slingrar sig förbi.
Men nu, nu har vi kunnat ta oss dit upp med tunga traktorer, utan att behöva vara oroliga för att fastna i môsajorden.
Och om vi får säga det själva så blir det otroligt fint! Tänk om några år när det faktiskt blir en fin björkskog där istället.

I år kommer vi att satsa ännu mer på att bli en servicepunkt för vandrare utmed Sankt Olofsleden och den nya Vilskeleden.
Pilgrimsleden/Sankt Olofsleden som kommer från Falköping över Ålleberg mot Vårkumla och vidare förbi vår môsalaha mynnar ut vid Jäla kyrka. Därifrån kan man sedan gå den nya leden norr ut förbi vår gård på västsidan, vidare mot Höverö, Floby, Gökhem och Tunhem. Det vill säga man kan gå runt hela Falköpings kommun vill du veta mer, klicka HÄR

Tack vare kylan har vi också kunnat ta ner ett helt gäng med stora granstockar och köra ut, utan att göra allt för stora skador på vägarna inne i skogen. Stockarna kommer att sågas och återbrukas i flera av våra byggprojekt under 2021 och 2022.

Maria är också i full gång med att få hem alla fröer. Hon har börjat att för odla tomater och chili och många små plantor är på gång upp!
Vi längtar så efter att få komma ut i trädgården, men än är det lite kallt, “håll i och håll ut” är ett mantra som gäller i flera sammanhang.

Apropå “Håll i och håll ut” så syns vi på några Reko-ringar. Falköping, Herrljunga, Borås, Fristad och Skövde. På ett par utav ställena så har vi inte haft så många beställningar och för att dra vårt strå till stacken så hjälps vi åt tillsammans med närliggande företag som också har sina utlämningar. Tillsammans klarar vi av det!

Vi vill också slå ett slag för “hemester” Just i detta nu, är det på väg flera tusentals tranor mot vårt område.
Vi har flera häckande par som stannar just i Jäla, men vill man se dansande, hoppande, glada tranor så ska man bege sig till Trandansen gärna tidig morgon eller sen kväll.
Vill du ha mer information klicka HÄR

Vill du sedan shoppa lokalproducerad mat och samtidigt göra en härlig vårutflykt under Långfredagen den 2 april så besöker du Taste the Countryside firar Påsk på facebook. Där hittar du fina råvaror, färdiga maträtter, presenter, konst och annat spännande.


Vi fortsätter att fira våra 25 år, inte med dunder och brak men vi är glada över vår nya logga och vår fina banderoll som kommer stå nere vid vägen när vi har öppet!
Håll koll på våra sociala medier, kanske kan vi hålla öppet redan under Påskhelgen. Coronaanpassad såklart!

Hoppas att vi ses på någon Reko-ring!

/Wardins