Hemma hos Wardins V. 15

Sex veckor har redan gått sedan vi skrev sist och vad mycket som har hänt.
Vi har börjat att skola om våra tomater och sått frön. Vi har utökat vårt samarbete med Johanna på Prästgården i Jäla, firat Påsk med gamla och nya familjemedlemmar.

Tänkte att vi börjar med att berätta om Reko-ringarna. Vi har under dessa veckor varit på Reko-ring i Falköping, Borås, Skövde, Herrljunga och dessutom så har det startat en ny Reko-ring i FLOBY! Detta är vi otroligt glada och stolta över.

Vi har också sedan sist haft en omröstning på våra sociala medier. Vi har två stycken Kindahöns som inte hade något namn.
Detta fick våra följare vara med och bestämma.
Fröken Fräken och Hildur har haft en väldigt viktig och ärofylld uppgift (ja, för det var dessa namnen det blev) De har sedan veckan innan påsk fått fram 4 egna små kycklingar men också blivit fosterföräldrar åt ytterligare 7 stycken småttisar som vi kläckte fram med äggkläckningsmaskin.
Dessa 11 små liv tillsammans med sina 2 mammor hoppas vi att ni som kan och vill komma och titta på under morsdag-helgen. Även om kycklingarna inte är sådär dunigt fluffiga och fina utan bara “unghönsfina” då.

Det är härligt att se hur det spirar på gården. Träd och buskar sätter knopp, fröna gror och vi håller just nu på att projektera på ett “småplantväxthus” av återvunnet material tillsammans med lite nytt och framförallt virke från vår egen skog.

Under några veckor så har vi också haft och kommer att ha två praktikanter. En tjej kommer från Uddetorp – Skara och den andra Sötåsen – Töreboda. Båda tillhörande BYS (med säte i Skara) och har inriktning på trädgård och det känns otroligt roligt att få vara en del av deras utbildning. Dessutom får vi tips och idéer med ögon utifrån!


Under mars månad hade vi den årliga kontrollen av MÖS (miljösamverkan Östra Skaraborg) vilken gav oss fullt godkänt efter att vi var tvungna att korrigera på etiketterna om vad Pektin var. Nu står det på samtliga etiketter med pektin (utvunnet ur ekologiska citrusfrukter) i att det är ett geleringsmedel. Då blev de nöjda och vi kunde sätta full fart i köket igen efter vinteruppehållet!
Vi har bakat brödkakor, fröknäcke och dessutom tillverkat vår egen variant av Drottningmarmelad.
Om vi får säga det själva så går den sannerligen inte av för hackor! Gisses vad smarrig den blev till pannkakorna! Tänk att blåbär från Hökensås, solmogna hallon från trädgården och en liten skvätt cognac kan bli så bra.
Alla våra marmelader går att beställa via Reko-ring, även våra bakverk dock är det så att vår Rosensirap och vårt örtsalt är på upphällningen. Så det får vi vänta på tills det blir säsong igen.
Givetvis går det att ringa och beställa om du skulle vilja komma hit och hämta en egen påse med marmelader. Kanske har du någon i din närhet som fyller år och behöver en ätbar present!?

Johanna och Kristoffer i Prästgården i Jäla jobbar på och ska under våren och sommaren hyra ut sitt B&B.
och vi kan stolt presentera att vi på Wardins Gårdsprodukter sköter cateringen för de som önskar mat och frukost. Kul att kunna samarbeta och göra roliga saker tillsammans.
Vill Du veta vad vi har att erbjuda i cateringsväg kolla in här!
Vill ni boka boende i prästgården kolla in här!

En otroligt glädjande nyhet är också att vi sista lördagen under april, maj och juni kommer att medverka på Malta Johanna torghandel i Falköping. gör gärna ett besök hos oss!

Sist men inte minst så ska vi berätta att våra trogna biodlare ska trappa ner men de har gett oss ett otroligt fint erbjudande.
Generationen under mig och Sven-Åke, alltså våra barn med respektive ska gemensamt gå en biodlarutbildning för att förhoppningsvis på sikt kunna ta över bikuporna som står på gården.
Bina är otroligt viktiga för oss med pollinering så vi hoppas att allt går vägen!Glöm inte att hålla utkik på våra sociala medier och skriv in ett besök hos oss i kalendern under morsdaghelgen!